Oproep van HAS studenten
Beste Agrivaknet leden en niet-leden,
De vraag naar kippenvlees neemt de laatste jaren toe. Dit komt vooral door de groeiende wereldbevolking en welvaart. Omdat soja een belangrijke eiwitbron is in de voeding van kippen, maar een grote impact heeft op het milieu, is er een noodzaak voor nieuwe eiwitbronnen met een kleinere impact. Wij zijn Milieukunde en Toegepaste Biologie studenten van de HAS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Voor ons afstudeerproject zijn wij bezig met het opstellen van een waarderings-systeem waarin nieuwe mogelijke eiwitbronnen voor vleeskuikens kunnen worden beoordeeld op het gebied van milieu-impact en diergezondheid. Voor dit project zijn wij op zoek naar experts die we zouden mogen interviewen (via online kanalen), om hier meer inzicht in te krijgen. Tijdens deze interviews zullen wij ook onze eigen input geven die u wellicht een frisse kijk kunnen bieden. De verkregen informatie zal geanonimiseerd worden en mogelijk in het adviesrapport en prototype worden gebruikt.
Bent u een:
- Expert op het gebied van vleeskuikenvoeding en darmgezondheid
- Expert in het opstellen van (non-invasieve) protocollen voor vleeskuiken onderzoek
- Expert op het gebied van LCA methode in de agrarische sector
- Expert in het opstellen van protocollen over milieukundige impact
Dan zouden wij graag met u in gesprek gaan! Heeft u interesse om mee te helpen in ons onderzoek? U kunt ons contacteren via l.vanderhoogt@student.has.nl (Milieukunde) of m.bakker@student.has.nl (Toegepaste Biologie).
Daarnaast zoeken wij later in het project ook eventuele gebruikers (nutritionisten, onderzoekers, overheden) voor de verschillende protocollen, zodat wij met jullie in gesprek kunnen gaan over de werking van het prototype. Graag ontvangen wij tijdens deze gesprekken feedback zodat het prototype kan worden geoptimaliseerd. Mocht u dit interessant vinden, dan horen wij graag van u via de bovenstaande emailadressen.
Voor geïnteresseerden zal na afloop van dit project een online presentatie worden gegeven waarin de belangrijke resultaten en conclusies worden behandeld en bediscussieerd.
Alvast bedankt,
Michelle Bakker (student Toegepaste Biologie)
Sabine Caspers (student Toegepaste Biologie)
Jasper van Dishoeck (student Milieukunde)
Lotte van der Hoogt (student Milieukunde)