Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? webversie

Actuele informatie van en over Agrivaknet

Agrivaknet Nieuwsbrief 11 maart 2021

Woord van de voorzitter

Corona perikelen ten spijt, netwerken en kennis uitwisselen is van alle tijden en kan zelfs ook onder omstandigheden waarbij fysieke contacten tot het minimum beperkt dienen te blijven.
Online Zoom meetingen, professioneel georganiseerd samen met host en moderator, geven mogelijkheden om elkaar te ontmoeten, kennis op te nemen en deze kennis te bespreken,  ieder vanachter een eigen laptop in een thuissituatie.


Interessant om te zien dat de stuurgroepen onderwerpen als circulair en kringloop hoog op de agenda hebben staan en dit willen combineren met veranderend verdienmodel. In de maand maart, 18 maart en 25 maart, nodigen de stuurgroep pluimvee en de stuurgroep varkens agrarische bedrijfsadviseurs met diverse specialisaties uit om interactieve meetings bij te wonen.


In april komt er een pilot-bijeenkomst in de Brabantse Kempen, waarbij de rol van de erfbetreder en de nieuwe omgevingsverordening Brabant centraal staat.

Bijeenkomst stuurgroep Pluimvee d.d. 18 maart 2021

Alternatieve eiwitbronnen in de legpluimveehouderij. Is eiwit voeren circulair in te vullen?

Verduurzaming, circulair en innovatie zijn de huidige trendwoorden. Ook in de pluimveevoeding is van alles gaande. Nieuwe en oude eiwitbronnen komen in beeld. Maar wat mag en wat kan? En hoe voer je dat aan de kippen?

52577 MSD Agrivaknet Banner (1000x120)

Bijeenkomst stuurgroep Varkens d.d. 25 maart 2021

Wie bepaalt de waarde van mijn vlees?
Concepten in de varkenshouderij: hoe krijg je ze tot waarde?

Praat jij als bedrijfsadviseur met jouw klanten over ketens en concepten? Is het gerommel in de marge?
Ketens en concepten: Wat is de waarde voor wie? En wie bepaalt de waarde van mijn vlees? Hoe krijg je de toegevoegde waarde zichtbaar? Praat je alleen over economische waarde of zijn er ook nog andere waarden te definiëren?

Netwerksessie de Kempen "Echt Samen" d.d. 15 april 2021

Samen optrekken als bedrijfsadviseurs met de boer en zijn bedrijfslocatie als vertrekpunt

In navolging op de bijeenkomst in provinciehuis Noord-Brabant over “de rol van de erfbetreder in een veranderende omgeving” gaan we als Agrivaknet samen met de Rabobank en de provincie Noord-Brabant een aantal gebiedsgerichte bijeenkomsten organiseren.

De vernieuwde Omgevingsverordening wordt vertrekpunt met ruimte voor diversiteit in ondernemerschap en bedrijfsopzet. Het accent komt te liggen op de werkwijze hoe die inhoudelijke keuzes te maken.


Hoe werkt dat dan in de praktijk? Welke afweging wordt gemaakt? Hoe begeleid ik de ondernemer in dit brede zoekproces en met welk verhaal kan ik op welk moment in gesprek met gemeente en provincie? Dit staat 15 april tijdens de eerste Kempische netwerksessie “Echt Samen” centraal.


Voor wie?

Agrivaknet, Rabobank en het Ondersteuningsnetwerk de Kempen nodigen agrarische bedrijfsadviseurs uit die werkzaam zijn in en rondom de Kempen.


Programma

De provincie geeft een toelichting op de nieuwe Omgevingsverordening Brabant. Middels een aantal casussen zal worden ingegaan hoe de boer met zijn adviseur inspeelt op deze ontwikkelingen. Discussie over de rol van de bedrijfsadviseur en hoe samenwerking, samen optrekken kan leiden tot de juiste keuzes op bedrijfsniveau.


Heb je interesse om deze bijeenkomst bij te wonen en mee te praten over deze aanpak. Neem contact op met secretariaat@agrivaknet.nl

Agrivaknet728x90

Afrekenbare Stoffen Balans: Minas 2.0

Agrivaknet is betrokken bij de uitvoering van een aantal POP-3 projecten over precisiebesmesting en host hiervoor een aantal bijeenkomsten samen met de Agri Food Academy en het Nieuwe Netwerk.

In februari organiseert NCOK wekelijks een uur durend Webinar over de Afrekenbare Stoffen Balans. Kijk op onze website voor het volledige programma. Alle bijeenkomsten zijn gratis!

Groen Kennisnet nieuws

Niuews voor de pluimveehouderij op Groen Kennisnet

In het nieuwe dossier Vogelmijt van Groen Kennisnet lees je over de vogelmijt en de gevolgen die de parasiet heeft op pluimvee en onderneming. Ook biedt het dossier handvatten om vogelmijt te beheersen en te bestrijden.


Er is ook een Groen Kennisnet nieuwsbericht over het innovatieve huisvestingssysteem Code2+. Dit lijkt beter te scoren dan bestaande systemen voor leghennen op het vlak van dierenwelzijn, gezondheid en milieu.

Bc7525c0 6577 4ed1 A76a 6563eae29966 260 32b1c21f 530x357 279x477
Al geabonneerd op de nieuwsbrief van Groen Kennisnet die iedere 2 weken verschijnt?
Dit is de laatst verschenen nieuwsbrief van 1 maart, je kunt je hier gratis aanmelden als abonnee.

Platform AgriCoaches

Het platform AgriCoaches bestaat inmiddels uit 14 agrarisch coaches. Het doel is om twee keer per jaar een intervisiebijeenkomst te houden. Rob Huinink en Lizanne Roeleven hebben op 12 januari een online intervisie bijeenkomst georganiseerd voor de aangesloten coaches.

Neem een kijkje op onze website en maak kennis met de AgriCoaches die zich hebben aangemeld voor het Platform AgriCoaches.
In onzekere tijden kunnen zij een welkome gesprekspartner zijn om te zoeken naar de juiste koers voor het boerenbedrijf.

Agrivaknet heeft ook nauwe banden met vertrouwensloket en ook in de agrozorgwijzer wordt een verwijzing gemaakt naar ondersteuning vanuit onze organisatie.

Agenda bijeenkomsten Agrivaknet

Datum Stuurgroep Onderwerp

18 maart 2021                            Pluimvee                              Alternatieve eiwitbronnen in de
                                                                                                legpluimveehouderij

25 maart 2021                            Varkens                                Wie bepaalt de waarde van mijn
                                                                                                vlees?

Agenda externe bijeenkomsten

Datum Onderwerp
12 maart 2021                            Emissiereductie in de stal en daarbuiten

19 maart 2021                            Alternatieven voor drempel in de ruggenteelt

26 maart 2021                           Contouren van het "landbouwakkoord"

21 juni 2021                               Dag van de kringlooplandbouw

Voor meer informatie over bovenstaande webinars en aanmelden, klik hier.

Vacatures

(Jr) Trader

ED Organics

Ben jij die pionier met bewezen commercieel talent en interesse in biologische landbouw en voeding?
Voor meer informatie kun je terecht bij Jan Borgers telefonisch bereikbaar op +31 6 22 412 514.

QA Manager

Duynie Ingredients I Creating new value

Zoek jij een zelfstandige kwaliteitsmanagementrol, waarbij je kunt bouwen aan het kwaliteitsbeleid van een nieuwe productielocatie? Voor meer informatie kun je terecht bij Jan Borgers telefonisch bereikbaar op +31 6 22 412 514

(Key) Accountmanager Zuid-Nederland

Verbeek Broederij en Opfok

Ben jij die ervaren pionier met commerciële slagkracht die het verschil kan maken? Marktaandeel in Zuid-Nederland uitbreiden door acquisitie en verkoop van concepten. Voor meer informatie kun je terecht bij Jan Borgers telefonisch bereikbaar op +31 6 22 412 514 of klik voor meer informatie op onderstaande button.

Assistent Accountant

CEB Overijssel B.V.

CEB is een middelgroot administratie- en advieskantoor, gericht op de agrarische sector en het mkb. Ter versterking van hun team zijn ze op zoek naar een administrateur. Is dit iets voor jou? Stuur dan je CV met motivatie per mail naar Erna Leunk, e.leunk@ceb-overijssel.nl of neem telefonisch contact met haar op via 0570-550088. Klik op onderstaande button voor meer informatie.

Voor meer vacatures kijk op onze website!

Logo Boehringer

Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren

Agrivaknet is aangesloten bij het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren

www.vertrouwensloketwelzijnlandbouwhuisdieren.nl

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Agrivaknet. Wilt u ook een banner in deze nieuwsbrief?
Neem dan contact op met het secretariaat van Agrivaknet:
T: 0570-550088
E: secretariaat@agrivaknet.nl
Indien u onze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich hier uitschrijven.
Copyright © Agrivaknet