Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? webversie

Actuele informatie van en over Agrivaknet

Agrivaknet Nieuwsbrief 22 juni 2020

Specialismen aan de keukentafel

Een aantal jaren geleden introduceerde Agrivaknet de term "verticaal netwerken". De focus op big data en precision veehouderij gaf aanleiding tot een bredere dialoog aan de keukentafel bij de boer: van keukentafel naar ketentafel met een team van bedrijfsadviseurs aan de slag voor de boer.
Momenteel vragen ook sociaal maatschappelijke vraagstukken van het boerenbedrijf extra aandacht en geven aanleiding tot een nog breder netwerk van adviseurs.
Agrivaknet wil vanuit het Platform Verdienmodel een vertrekpunt creëren om "specialisme samen aan de keukentafel" te krijgen. Vaktechnische keten-breed specialisme, maar ook sociaal-economisch specialisme. Met een aantal pilots wil Agrivaknet vorm gaan geven aan "Specialismen samen aan de keukentafel".

Webinar Samen werken aan emissiereductie (PEC)

Poultry Expertise Centre nodigt u uit om deel te nemen aan het webinar "Samen werken aan emissiereductie" dat op 24 juni a.s. wordt gehouden. Het webinar start om 11.00 uur en eindigt om 12.00 uur. Deelname is gratis.

52577 MSD Agrivaknet Banner (1000x120)

Platform AgriCoaches

Het platform AgriCoaches begint vorm te krijgen. De eerste bijeenkomsten zijn georganiseerd en een succes. De AgriCoaches die zich als lid hebben aangemeld bij Agrivaknet ontmoeten elkaar op 24 juni in een online intervisie-bijeenkomst.
Ook op de website is het Platform AgriCoaches zichtbaar en kun je kennisnemen van doel en opzet.
Op 8 september wordt de 1e offline-bijeenkomst georganiseerd met als thema: Toekomstperspectief: hoe ga je om met lastige situaties.

Nieuw cursusmateriaal voor varkenshouderij en omgeving op GroenKennisnet

De cursus Varkenshouderij en omgeving is uitgegeven door Roodbont en het is de zevende cursus over de varkenshouderij die ontsloten wordt via de pagina Cursusmateriaal veehouderij.

Welke rol spelen erfbetreders in het veranderende buitengebied? 15 september 2020

Agrivaknet organiseert samen met de Rabobank een bijeenkomst voor die veranderings bewuste erfbetreder met de focus op de veranderingen in de provincie Brabant.

Welke rol speelt de erfbetreder in dit nieuwe krachtenspel van het buitengebied. Wat vraagt het van ons als adviseurs om de boer en onszelf door deze veranderingen te loodsen?
Op welke manier kunnen we gezamenlijk optrekken in het creëren van nieuwe perspectieven en het vinden van praktische oplossingen waar de boer morgen iets aan heeft?!


Agrivaknet728x90

Finale brief - Grote zorgen over gevolgen stigma landbouwsector

Nupluvi heeft een brief opgesteld aan onze Minister-president Mark Rutte met als onderwerp "Grote zorgen over gevolgen stigma landbouwsector". Deze brief is door diverse organisatie mede-ondertekend, waaronder ook door Agrivaknet.

Masterclass klimaat & gezondheid (vleeskuikenhouderij) 1 oktober 2020

Agrivaknet organiseert in samenwerking met GD Academy en Dineke Rietveld een Masterclass Gezondheid & Klimaat. Deze Masterclass is specifiek voor adviseurs, voorlichters, controleurs en dierenartsen* die in de vleeskuikenhouderij actief zijn.

Gezondheid en klimaat zijn thema’s die deze dag behandeld gaan worden.
Deze Masterclass is met een practicum in de demonstratie stal.

Trainingen AgroZorgwijzer

Wanneer een boer op mentaal vlak (extra) steun kan gebruiken, willen erfbetreders en collega-boeren graag een helpende hand bieden. Maar hoe werkt dat precies en wat zijn ieders verantwoordelijkheden?
Er zijn diverse trainingen die leren tijdig te signaleren, in gesprek te komen en wanneer nodig leren doorverwijzen naar de juiste instanties.

Agenda bijeenkomsten Agrivaknet

Datum Stuurgroep Onderwerp

8 september 2020                      AgriCoaches                           Hoe ga je om met lastige
                                                                                                   situaties bij agrarische
                                                                                                   ondernemers?

15 september 2020                    Overall                                    Welke rol spelen erfbetreders
                                                                                                   in het veranderende
                                                                                                   buitengebied?

1 oktober 2020                           Masterclass                            Klimaat en Gezondheid
                                                                                                  Vleeskuikens

22 september 2020                    Varkens                                  Concepten in de
                                                                                                  varkenshouderij

oktober/november 2020             Pluimvee                                Waardevol blijven als adviseur

november 2020                          Herkauwers                            Ventilatie en klimaat bij jongvee

Vacatures

Senior Sales Manager Dairy

Ben jij de commerciële teamspeler die graag voor bestaande en nieuwe zuivelklanten wensen vertaalt naar oplossingen? Heb je sales ervaring en werk je graag bij een innovatief, professioneel en groeiend bedrijf? Kom dan werken bij Qlip!

Account Manager Agribusiness

AgroVision is op zoek naar een Account Manager Agribusiness voor wie verkopen zijn/haar tweede natuur is. Pionieren en deuren weten te openen zijn heel belangrijk in deze rol. Als Account Manager AgriBusiness ben je verantwoordelijk voor het realiseren van new sales en verkoop je onze agribusiness oplossingen aan klanten in zowel de Nederlandse, Belgische als Duitse markt (Varkens- en melkveehouderijen).

Specialist Melkveehouderij / Nutritionist

Ben jij een Nutritionist die op betrokken wijze veehouders overtuigt en kansen voor nieuwe producten kan vertalen naar mogelijkheden? Kun jij veehouders en collega's coachen en adviseren over rendementsverbetering met voeding als uitgangspunt?

Commercieel Specialist Legpluimvee

Legpluimveehouders zijn ondernemers: ze willen niet alleen vandaag, maar ook morgen en volgend jaar een succesvol bedrijf runnen. Goed rendement uit voer is een voorwaarde, maar er is meer nodig: ondernemerschap en inspiratie zijn net zo belangrijk. De Heus is wereldwijd actief en is als geen ander in staat om nieuwe ontwikkelingen te signaleren waar dan ook ter wereld. Wil jij deze ondernemers vooruithelpen?

Ben jij een resultaatgerichte ondernemer die de wensen en uitdagingen van de markt begrijpt? Wil jij als sparringpartner met legpluimveehouders samen steeds betere resultaten realiseren?

Commercieel Specialist Agribusiness

CeresRecruitment heeft doorlopend vacatures in portefeuille als Commercieel Specialist in de Agribusiness. De markten kunnen wisselend zijn, bijvoorbeeld in de varkenshouderij, pluimveehouderij, rundveehouderij, akkerbouw of tuinbouw.

De agrarische ondernemers willen niet alleen vandaag, maar ook morgen en volgend jaar een succesvol bedrijf runnen. Goed rendement is een voorwaarde, maar er is meer nodig: ondernemerschap en inspiratie zijn net zo belangrijk. Ook maatschappelijke aspecten spelen in toenemende mate een rol als het gaat om bijvoorbeeld dierenwelzijn, diergezondheid, plantvitaliteit, terugdringen van gebruik van antibiotica en gewasbeschermingsmiddelen, etc. Ben jij als adviseur in staat om deze ondernemers vooruit te helpen?

Voor meer vacatures kijk op onze website!

Logo Boehringer

Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren

Agrivaknet is aangesloten bij het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren

www.vertrouwensloketwelzijnlandbouwhuisdieren.nl

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Agrivaknet. Wilt u ook een banner in deze nieuwsbrief?
Neem dan contact op met het secretariaat van Agrivaknet:
T: 0570-550088
E: secretariaat@agrivaknet.nl
Indien u onze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich hier uitschrijven.
Copyright © Agrivaknet