Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? webversie

Actuele informatie van en over Agrivaknet

Agrivaknet Nieuwsbrief 22 april 2021

Woord van de voorzitter

Op donderdag 15 april mocht ik een digitale netwerksessie modereren georganiseerd door Agrivaknet, Rabobank, provincie Brabant en het huis van de Brabantse Kempen.
Een bijeenkomst met ruim 50 erfbetreders rondom het thema "Echt Samen". Hoe kunnen we als erfbetreders samen optrekken om de agrarische ondernemer optimaal te ondersteunen in zijn lokale bedrijfsontwikkeling. Met de Omgevingswet als uitgangspunt een geslaagde digitale netwerksessie:


- Omgevingswet met lokale afwegingsruimte
- Casussen vanuit de agrarische ondernemer i.s.m. erfbetreder
- Vanuit vertrouwen samenwerken
- Start Kempisch Netwerk Erfbetreders
- Spoorboekje voor toekomstige aanpak.

Geïnteresseerd? We willen dit als Agrivaknet ook graag in andere regio's oppakken en faciliteren. De herkenbaar betere Bedrijfsadviseur met maatschappelijke blik.

23 april 2021 Webinar Precisiebemesting

Vrijdag 23 april organiseert Agrivaknet ism NCOK, KCGG en AgriFood Academy een webinar als vervolg op de Leercyclus Precisiebemesting erfbetreders en koplopers.


In deze bijeenkomst wordt middels een samenvatting van de leercyclus een concreet plan gepresenteerd hoe de reductie van stikstof in akkerbouw én veehouderij gerealiseerd kan worden met verbetering van de koolstof opbouw in de bodem en verbetering van biodiversiteit. De onderdelen van het concreet plan zijn bouwstenen voor een landbouwakkoord zoals geïnitieerd is door Roelof Bisschop van SGP.

Hij zal ook de aftrap doen van dit webinar.

Aanmelden kan nog en deelname is gratis.

52577 MSD Agrivaknet Banner (1000x120)

20 mei 2021 Online training Signaleren verminderde dierzorg

Het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren, Lizanne Roeleven en Agrivaknet nodigen u uit voor deze online training.

Als erfbetreder ziet u mogelijk signalen die kunnen wijzen op verminderde zorg voor dieren. Wat doet u dan?

Deze training is bedoeld voor erfbetreders en collega-veehouders die signalen van verminderde dierzorg opvangen en niet precies weten wat de daarmee moeten.

Introductie kennispartner Trouw Nutrition

In een wereld met beperkte natuurlijke grondstoffen en een toenemende druk op de voedselketen is het verhogen van de productiviteit en winstgevendheid op een duurzame manier belangrijker dan ooit.

De specialisten van Trouw Nutrition zetten wetenschappelijke kennis en inzichten om in concrete én duurzame oplossingen die toepasbaar zijn in de praktijk. Dat doen we met succes: we zijn wereldleider in innovatieve voerspecialiteiten (incl. voeradditieven), premixen, voermodellen en services voor de diervoederindustrie. Daarbij maken we ons sterk om de algehele gezondheid en productie van pluimvee, varkens en rundvee te verbeteren.

Hoe zoveel mogelijk biggen gezond bij de zeug opfokken? Hoe optimale groei bij kalveren bereiken? Hoe pluimvee succesvoller laten presteren? Hoe kosten reduceren zonder in te boeten op resultaten? Het zijn slechts een paar voorbeelden van thema’s die ons bezighouden.
Benieuwd wat we allemaal nog meer in onze mars hebben? Klik dan hier voor pluimvee, rundvee en varkens. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief. We maken graag kennis!

Twitter Banner With Slogan TN 13950

HAS Hogeschool

Bij HAS Hogeschool is 4 weken geleden een projectgroep gestart met een onderzoek naar alternatieve eiwitbronnen voor vleespluimvee. Dit is een afstudeerproject van vier studenten. Hun onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met Agrifirm en Feed Design Lab en is onderdeel van het promotieonderzoek van Tom Vingerhoets. Deze studenten waren aanwezig op de themabijeenkomst alternatieve eiwitbronnen op 18 maart.

Zij hebben een verslag gemaakt van die bijeenkomst.

Daarnaast doen zij een onderzoek waarbij zij een beroep willen doen op de expertise van de bedrijfsadviseurs. Neem contact op met 1 van de studenten als je hierin geïnteresseerd is. Voor beschrijving van onderzoek en contactgegevens van de studenten, klik hier.

Groen Kennisnet nieuws

Groen Kennisnet heeft een nieuw portaal over Boerenlandvogels: boerenlandvogels.info.
Er is ook een nieuwe nieuwsbrief gemaakt over Boerenlandvogels waar je je op kunt abonneren via het achterlaten van je e-mailadres op deze pagina.

Boerenlandvogels

Voor het Kennis Op Maat project Leerreis Nutrientenkringloop dat door Groen Kennisnet wordt ondersteund is een nieuw portaal gemaakt met kennis over mestverwaarding, het sluiten van kringlopen op regionaal niveau en het gebruiken van organische reststromen ter behoude en verbetering van de bodemvruchtbaarheid.

De groene Nederlandse HBO’s maken gezamenlijk gebruik van het leerboek fokkerij en genetica. Dit is in een wiki van Groen Kennisnet geplaatst en is voor iedereen vrij beschikbaar. Er was al snel ook behoefte aan een Engelstalige versie en is daarna vanwege de populariteit in nog meer talen (Frans, Spaans, Roemeens) vertaald. Ook deze versies zijn als pdf vrij beschikbaar via Groen Kennisnet.
In dit nieuwsbericht zijn alle versies opgenomen.

Platform AgriCoaches

Het platform AgriCoaches bestaat inmiddels uit 15 agrarisch coaches. Het doel is om twee keer per jaar een intervisiebijeenkomst te houden. Op 11 juni 2021 staat de volgende online bijeenkomst gepland. Deze zal worden gegeven door Ellen Lesscher en Berdien van Everdingen.

Neem een kijkje op onze website en maak kennis met de AgriCoaches die zich hebben aangemeld voor het Platform AgriCoaches.
In onzekere tijden kunnen zij een welkome gesprekspartner zijn om te zoeken naar de juiste koers voor het boerenbedrijf.

Agrivaknet heeft ook nauwe banden met vertrouwensloket en ook in de agrozorgwijzer wordt een verwijzing gemaakt naar ondersteuning vanuit onze organisatie.

Agrivaknet728x90

Agenda bijeenkomsten Agrivaknet

Datum Stuurgroep Onderwerp
20 mei 2021                               Overall                                     Signaleren verminderde 
                                                                                                   Dierzorg
11 juni 2021                                AgriCoaches                           Online bijeenkomst door
                                                                                                   Ellen Lesscher en Berdien
                                                                                                   van Everdingen

Agenda externe bijeenkomsten

Datum Onderwerp
23 april 2021                              Webinar Landbouwakkoord

21 juni 2021                               Dag van de kringlooplandbouw

Voor meer informatie over bovenstaande webinars en aanmelden, klik hier.

Vacatures

(Key) Accountmanager Agrotechniek

Vogelsang - Leading in technology

Ben jij ijzersterk in het vertalen van technische klantbehoeften naar concrete commerciële kansen dan is de baan bij Vogelsang iets voor jou.


Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Eggon Allersma van CeresRecruitment op 06 46 074 958 of klik op onderstaande button.

Technical Accountmanager Benelux

Denkavit Ingredients BV
Ben jij die commerciële relatiebouwer die kennis van voeding en veehouderij wil delen? Omzet vergroten door gerichte advisering over kwaliteits- en rendementsverbetering.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Anouk Bom van CeresRecruitment op 06 - 51 614 901 of klik op onderstaande button.

Commercieel melkvee specialist

Is de melkveehouderijsector jouw wereld en wil je veehouders voorzien van goed advies? Dan is deze baan wellicht voor jou interessant.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met René Vreeswijk op 06 - 22 10 81 04 of stuur jouw CV en korte motivatie naar rene@agrifoodcareer.com

Binnendienst medewerker

Ben je recent of bijna afgestudeerd en wil je jouw kennis in de rundvee-varkens-pluimvee verder gaan uitdiepen. Dan is deze uitdaging een prachtige kans om hiermee aan de slag te gaan.

Hiervoor kun je direct contact opnemen met René Vreeswijk 0-622108104 of stuur jouw CV en korte motivatie naar rene@agrifoodcareer.com

Voor meer vacatures kijk op onze website!

Logo Boehringer

Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren

Agrivaknet is aangesloten bij het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren

www.vertrouwensloketwelzijnlandbouwhuisdieren.nl

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Agrivaknet. Wilt u ook een banner in deze nieuwsbrief?
Neem dan contact op met het secretariaat van Agrivaknet:
T: 0570-550088
E: secretariaat@agrivaknet.nl
Indien u onze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich hier uitschrijven.
Copyright © Agrivaknet