Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? webversie

Actuele informatie van en over Agrivaknet

Agrivaknet Nieuwsbrief 14 januari 2021

Woord van de voorzitter

In een interview in V-Focus van januari 2021 geeft Peter Paree aan dat Europese beleidsmakers tot inzicht zijn gekomen dat innovatie in de agrarische sector efficiënter wordt doorgevoerd als daar adviseurs bij betrokken zijn. Het wordt de Multi-Actor Approach genoemd, een benadering met verschillende adviseurs Samen aan Tafel. Peter Paree formuleert het als volgt: “de emancipatie van de adviseur en van de boer als aanjager van de innovatie, naast de onderzoeker als kennisdrager”. Ook de voedsel- en landbouworganisatie FAO zegt dat adviseurs cruciaal zijn in de voedselketen!


Agrivaknet is dé ontmoetingsplaats van alle bedrijfsadviseurs. Vaktechnisch, diergezondheid, strategisch/tactisch, sociaal, maatschappelijk, financieel/economisch, ketengericht. Naast netwerken groeit Agrivaknet uit tot een broedplaats voor samenwerking tussen deze adviseurs.


In het jaar 2021 gaat Agrivaknet die broedplaats voor samenwerking nader vormgeven middels niet alleen vaktechnische bijeenkomsten, maar ook maatschappelijk georiënteerde events, als onderdeel van aantoonbare kennisontwikkeling.

Getriggerd en nog geen lid? Kijk op onze website voor nadere info en ga met ons Samen aan Tafel.

Webinar Persoonlijke Ontwikkeling 10 februari 2021

Ondernemers blijven zich ontwikkelen. Hoe zorg jij er als adviseur voor dat je voor blijft op de klanten die je bedient? Tijdens dit inspirerende kick-off webinar zorgen Marlies Bosker (organisatiecoach Movaeres), Carmen van Dam (coördinator LTO Academie) en Antoon Sanders (ondernemerscoach ZLTO) voor nieuwe inzichten die jou verder brengen in je persoonlijke ontwikkeling. Na afloop is er voor de liefhebber voldoende gelegenheid tot netwerken.

52577 MSD Agrivaknet Banner (1000x120)

Afrekenbare Stoffen Balans: Minas 2.0

Agrivaknet is betrokken bij de uitvoering van een aantal POP-3 projecten over precisiebesmesting en host hiervoor een aantal bijeenkomsten samen met de Agri Food Academy en het Nieuwe Netwerk.

In januari en februari organiseert NCOK wekelijks een uur durend Webinar over de Afrekenbare Stoffen Balans. Kijk op onze website voor het volledige programma. Alle bijeenkomsten zijn gratis!

Groen Kennisnet nieuws

Themaweek Biokennis op Groen Kennisnet tijdens de Biokennisweek 18 t/m 22 januari 2021 van Bionext en CIV Groen met elke dag een nieuwsbericht over biologische landbouw. Voor meer informatie, klik hier.
67adcc58-9237-47ba-8d45-2d5a530f9c20_themaweek_biokennis_groot
In opdracht van Ministerie van I&W is er een E-learning gemaakt over de werking van Luchtwassers. Groen Kennisnet heeft hier een nieuwsbericht over gemaakt: 

Groen Kennisnet heeft een nieuw portaal gemaakt voor het project Integraal aanpakken om emissies van broeikasgassen en ammoniak in de veehouderij te verminderen. Voor meer informatie, ga naar www.integraalaanpakken.nl.
D28fdf60 Edd2 4ea5 A83a 6377abca3f14 Intergraal Aanpakken Logo@2x 20px Omhoog

Platform AgriCoaches

Het platform AgriCoaches bestaat inmiddels uit 12 agrarisch coaches. Het doel is om twee keer per jaar een intervisiebijeenkomst te houden. Rob Huinink en Lizanne Roeleven hebben op 12 januari een online intervisie bijeenkomst georganiseerd voor de aangesloten coaches.

Neem een kijkje op onze website en maak kennis met de AgriCoaches die zich hebben aangemeld voor het Platform AgriCoaches.
In onzekere tijden kunnen zij een welkome gesprekspartner zijn om te zoeken naar de juiste koers voor het boerenbedrijf.

Agrivaknet heeft ook nauwe banden met vertrouwensloket en ook in de agrozorgwijzer wordt een verwijzing gemaakt naar ondersteuning vanuit onze organisatie.

Agrivaknet728x90

Agenda bijeenkomsten Agrivaknet

Datum Stuurgroep Onderwerp

10 februari 2021                         Overall                                  Webinar Persoonlijke
                                                                                                 Ontwikkeling

Vacatures

Field Technical Service Manager (Swine) / Netherlands

Boehringer Ingelheim

Are you passionate about animal health & wellbeing? This is your chance to apply your schientific knowledge to business and marketing purpose and grant animals a better access to health. For further information, please contact Ajaan Hijmans on telephone number +31 (0)6 53 905 829.

International Product Manager Calves

Nukamel, the (st)art of growing

Kun jij kennis van voeding en veehouderij vertalen in innovatieve concepten en producten?
Voor meer informatie kun je terecht bij Jan Borgers telefonisch bereikbaar op +31 6 22 412 514.

Customer Service Employee Varkenshouderij

Binnen AgroVision verleen jij hoogwaardige service aan onze klanten in de varkenssector. Je helpt ze met vragen over de werking van onze software. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor adequate administratie van alle vragen, wensen en problemen. Je bent resultaatgericht en communicatief sterk en hierdoor kan je elk gesprek aangaan!

Technical Advisor Pigs and Poultry NL/DE

CID LINES

Geef jij graag technisch advies over hygiëne bij veehouderijbedrijven? En werk je daarbij graag samen met distributeurs in Nederland en Noord-Duitsland? Neem dan contact op met Anouk Bom van CeresRecruitment op 06-51614901 of klik voor meer informatie op onderstaande button. 

Voor meer vacatures kijk op onze website!

Logo Boehringer

Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren

Agrivaknet is aangesloten bij het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren

www.vertrouwensloketwelzijnlandbouwhuisdieren.nl

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Agrivaknet. Wilt u ook een banner in deze nieuwsbrief?
Neem dan contact op met het secretariaat van Agrivaknet:
T: 0570-550088
E: secretariaat@agrivaknet.nl
Indien u onze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich hier uitschrijven.
Copyright © Agrivaknet