Verslag online training AgriCoaches 8 mei 2020

Op 8 mei organiseerde het Platform AgriCoaches Agrivaknet een online training over ‘omgaan met lastige situaties bij een agrarisch ondernemer – handvatten voor een goed gesprek’. Er waren 13 deelnemers, variërend van adviseur veevoer tot buitendienstmedewerker AB werkt! tot agrarisch coach.

Monique te Kiefte en Lizanne Roeleven leidden de bijeenkomst. Een paar lastige situaties die genoemd werden, waren: hoe maak ik emoties van de ondernemer bespreekbaar, hoe krijg ik contact met een ondernemer die het lastig heeft en daarom contact vermijdt, hoe kan ik het toekomstperspectief van de ondernemer bespreekbaar maken? De deelnemers hebben verschillende keren met elkaar situaties gedeeld en gespard in subgroepen. Hierdoor is er voor ieder tijd om het eigen verhaal te vertellen en feedback te krijgen. Naar aanleiding van een casus hebben deelnemers gesproken over het soort vragen dat je kunt stellen aan de ondernemer. Hier kwamen interessante en relevante vragen uit.

Wat hebben deelnemers eraan gehad?

In de evaluatie werd hierover gezegd: de juiste vragen stellen en doorverwijzen, bewust geworden van de onafhankelijke positie als coach, belangrijk om meer een netwerk te bouwen, open vragen stellen zonder oordeel, bewust van goed samenwerken rond de ondernemer.

Deze 2e training was wederom succesvol! Ook interesse als adviseur of als Agrarisch Coach? We herhalen deze online training op vrijdag 5 juni van 10.00 – 12.30 uur. Opgeven kan hier.

De online training is een activiteit van het platform AgriCoaches van Agrivaknet. Ben je ook agrarisch coach en ben je op zoek naar een netwerk van agrarisch coaches, word lid van Agrivaknet en geef aan dat je wilt aansluiten bij het platform AgriCoaches. Een intake gesprek maakt onderdeel uit van de optie om aan te sluiten bij het platform.