Agrivaknet Junior Adviseur Prijs 2024

De Agrivaknet Junior Adviseur prijs is dit jaar voor de 4e keer uitgereikt.
Zes studenten van Aeres Dronten die het vak Strategische Advisering volgen kunnen op voordracht van de docenten een pitch houden voor de jury, bestaande uit het bestuur van Agrivaknet.
De studenten presenteren een plan dat ze samen met een agrarische ondernemer hebben opgesteld. Het gaat niet om de cijfermatige kant van het plan, maar het gaat erom hoe je er staat als adviseur en hoe je kunt aantonen dat dit plan het beste bij de ondernemer, het bedrijf en haar omgeving past.
De zes plannen en presentaties vormden een mooie afspiegeling van keuzes die een boerenbedrijf kan maken. De grote diversiteit in keuzes en hieraan gekoppeld het verdienmodel kwam helder in beeld, waarbij ook de afweging stoppen geen taboe meer is.
De Agrivaknet Junior Adviseur Prijs 2024 werd gewonnen door Peter van Ballegooyen, die een plan presenteerde voor een melkveebedrijf met 200 koeien en een kaasmakerij die 6 miljoen liter melk verwerkt. Na grondige analyse constateerde Van Ballegooyen dat de melkproductie op het bedrijf wat hoger zou kunnen en dat de arbeidsdruk wat lager mag zijn. Het plan dat hij uit de doeken deed omvatte de aanschaf van 4 melkrobots. Naast een goed plan, ging het de jury er ook om dat de student als een adviseur overkwam. “Peter had een duidelijk verhaal, goed onderbouwd en een heldere visie in samenspraak met de ondernemers,” zei de jury daarover.