Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? webversie

Actuele informatie van en over Agrivaknet

11 maart 2024

Actualiteit

Interessante tijden, boerenprotesten ook in andere landen, met een verscheidenheid van oorzaken, voortkomend uit een groeiende gedeelde onvrede. Ik citeer uit de column van Jan Huitema in Nieuwe Oogst. Hij grijpt terug naar opinieonderzoek enkele jaren geleden van Trouw ‘de staat van de boer’. Meer dan 80% van de boeren wil graag milieu- en natuurvriendelijk ondernemen. Deze stille meerderheid wordt gefrustreerd door het feit dat zowel NL als EU zoveel duurzame innovaties in de weg zit.
‘Zonder farmers geen deal’, laten we eerst eens inzetten op de technieken en innovaties waarvan we weten dat ze werken. Wij als vaktechnische adviseurs hebben de kennis en denken dagelijks mee aan de keukentafel bij de agrarische ondernemer.

19 maart 2024 - Met vrijloopkraamhokken (ver)bouwen aan                                             de toekomst

Helaas zit deze bijeenkomst op dit moment vol. Wilt u toch nog deelnemen, stuur dan een mail naar secretariaat@agrivaknet.nl, in het geval er iemand uitvalt. Bij voldoende interesse gaan we kijken naar een 2e bijeenkomst.

De stuurgroep Varkens nodigt u uit voor deze themabijenekomst.


Het verhogen van dierwelzijn staat hoog op de agenda. Eén van de ontwikkelingen op dit gebied is het inzetten van het vrijloopkraamhok. In een aantal landen in Europa worden deze al gebruikt, soms verplicht. Ook in Nederland zien we ze meer en meer verschijnen. Maar wat zijn de gevolgen voor de varkenshouder? Zitten er ook voordelen aan vrijloopkraam-hokken? Is het in te passen in bestaande stallen? En wat zijn de ervaringen in de praktijk?

52577-msd-agrivaknet-banner-1000x120

3 april 2024 - Algemene Ledenvergadering Agrivaknet

Onze Algemene Ledenvergadering wordt dit jaar gehouden op 3 april 2024 om 12.30 uur bij Cargill Animal Nutrition Innovation Center in Velddriel.

12.30 uur Ontvangst met lunch
13.30 uur Algemene Ledenvergadering Agrivaknet
14.30 uur Presentatie Cargill met rondleiding
16.30 uur Afsluiting met hapje en drankje

Ben je lid van Agrivaknet en wil je de Algemene Ledenvergadering bijwonen? Meld je dan aan via secretariaat@agrivaknet.nl.

14 maart 2024 - WPSA Studiedag

Op 14 maart organiseert de WPSA (World Poultry Sience Association) samen met Agrivaknet haar jaarlijkse studiedag in Zaal Verploegen in Wijchen. Het thema van de studiedag is ‘Inspelen op de behoefte van ééndagskuikens’.
Diverse sprekers uit Nederland en België lichten het onderwerp nader toe. De inloop van de studiedag is om 10.30 uur. Het programma wordt om 11.00 uur geopend door Sjaak de Wit van de Gezondheidsdienst voor Dieren. Lunch maakt onderdeel uit van het programma.

De Algemene Leden Vergadering van de WPSA NL is donderdag 14 maart 2024 voorafgaand aan de studiedag en begint om 9:30 uur. De ALV is alleen toegankelijk voor leden van de WPSA NL.

Uitnodiging deelname interview Vertrouwensloket

Agrivaknet is partner van het “vertrouwensloket”. In het kader van een onderzoekstage van laatstejaars Diergeneeskunde student, Carlijn Blom, wil het vertrouwensloket informatie verzamelen over het constateren van ‘verminderde dierzorg’ en het doen van een melding hiervan aan het vertrouwensloket. Carlijn Blom wil graag met een 5-tal erfbetreders in contact komen en met hun hierover een gesprek aangaan in de vorm van een interview. Lees de brief hieronder voor nadere toelichting op de website van Agrivaknet.

Barth-Misset Fonds - Financieringsronde geopend! 250.000 euro voor dierenwelzijnsprojecten

Bij het Barth-Misset Fonds kunnen innovatieve en creatieve denkers en  doeners dit voorjaar tot € 100.000,- aanvragen voor projecten die tot een verbetering leiden van de leef- en/of transportomstandigheden van dieren in de veehouderij. De deadline voor een eerste aanvraag is 19 maart 2024. 

Persbericht

23001_1-Agrivaknet-Actueel-preventie-werkt-banner-728x90px

TABOER nieuws

Stap voor stap omgaan met tegenslag, verlies, verdriet en verandering
Of het nu gaat om een echtscheiding, een mislukte overname, ongewenste kinderloosheid, of een onverwachte gebeurtenis als een dierziekte of een stalbrand: praten over zo’n ingrijpende ervaring kan onwennig, spannend en onveilig voelen. Maar je staat er niet alleen voor.
Op 26 maart organiseert TABOER een webinar over het omgaan met de verschillende emoties die bij dergelijke verlieservaringen horen. Voor als je zelf in een proces van afscheid nemen zit of anderen een luisterend oor wilt bieden.

𝗠𝗲𝗹𝗱 𝗷𝗲 𝗵𝗶𝗲𝗿 𝗱𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁 𝗮𝗮𝗻.

𝗢𝗳 𝗸𝗶𝗷𝗸 𝗵𝗶𝗲𝗿 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗺𝗲𝗲𝗿 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝗲.

Herkenbaar betere bedrijfsadviseur op website Agrivaknet

Ben je lid van Agrivaknet en wil je op onze website staan?

Neem dan contact met ons op via secretariaat@agrivaknet.nl.
Agrivaknet728x90

Groen Kennisnet nieuws

Nieuwsbrief nummer 397

Onze factsheet: in één oogopslag laten we zien welke impact we in 2023 hebben gehad. Je kunt de factsheet hier downloaden.

Ondertussen gaan we door om nóg meer kennis naar de groene praktijk en het onderwijs te brengen.

Eén van de hoogtepunten is dat het aantal abonnees op onze nieuwsbrief in 2023 met maar liefst 28% is gestegen. Inmiddels worden 7.810 personen via onze tweewekelijks nieuwsbrief van de ontwikkelingen binnen het groene domein op de hoogte gehouden.

Ben jij een van de weinigen die onze nieuwsbrief nog niet ontvangt? Abonneer je dan hier!

Logo handtekening (1)

Publicaties Agrivaknet

Agenda bijeenkomsten Agrivaknet

Datum Stuurgroep Onderwerp
19 maart 2024                            Varkens                                  Met vrijloopkraamhokken (ver)
                                                                                                  bouwen aan de toekomst

3 april 2024                                Alle sectoren                           Algemene Ledenvergadering

Agenda externe bijeenkomsten

Datum Onderwerp

14 maart 2024                            WPSA studiedag

Vacatures

Beleidsmedewerker

SZ Pluimvee zet zich dagelijks in voor gezond, veilig en eerlijk werk in de pluimveeverwerkende industrie. Als Beleidsmedewerker speel jij een belangrijke rol in het tot stand brengen van betere, werkbare regelingen en verdere uitvoering van cao-gerelateerde zaken.

Klik voor meer informatie op onderstaande button.

Verkoopadviseur Zeugen- & Biggenvoeders

Rothkötter Mischfutterwerk GmbH
Als je passie hebt voor de varkenshouderij en een uitdagende baan zoekt met een grote mate van zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid binnen een krachtige familieonderneming dan komen we graag met jou in contact. 

Voor meer informatie kun je terecht bij Jan Borgers, telefonisch bereikbaar op 06 22 412 514.

Manager Buitendienst Agri

Kiwa VERIN
Ben jij een teamspeler, beschik je over leidinggevende capaciteiten en heb je een hoog kwaliteitsbesef? Wil jij een bijdrage leveren aan voedselveiligheid, dierenwelzijn en klimaat? Dan is deze veelzijdige functie echt iets voor jou!

Voor meer informatie kun je terecht bij Anouk Bom, telefonisch bereikbaar op 06 51 614 901 of klik op onderstaande button voor meer informatie.

Chief Agronomy Officer

Marginpar Group
The Marginpar Group is seeking a visionary Chief Agronomy Officer to lead the development and implementation of an impactful agronomy strategy and roadmap. As the Chief Agronomy Officer, you will play a pivotal role in driving the production towards higher levels of sustainability, efficiency, and responsiveness to market demand.

Klik op onderstaande button voor meer informatie.

Manager Nutrition & Formulation

DSM-Firmenich

Heb jij ruime ervaring als nutritionist en ben je toe aan de volgende stap in jouw carrière? Salentijn Recruitment is voor dsm-firmenich Animal Health & Nutrition in Stroe op zoek naar een Manager Nutrition & Formulation.

Meer weten? Neem vrijblijvend en in vertrouwen contact op met Chris Salentijn op 06-29239211 of klik voor meer informatie op onderstaande button.

Voor meer vacatures, kijk op onze website!

Agrivaknet is aangesloten bij het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren

www.vertrouwensloketwelzijnlandbouwhuisdieren.nl
Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Agrivaknet. Wilt u ook een banner in deze nieuwsbrief?
Neem dan contact op met het secretariaat van Agrivaknet:
T: 0570-550088
E: secretariaat@agrivaknet.nl
Indien u onze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich hier uitschrijven.
Copyright © Agrivaknet