De stuurgroep Pluimvee nodigt u uit voor de themabijeenkomst: Hoe kan de pluimveehouderij omgaan met de Carbon Foodprint?
Voer speelt de grootste rol als het gaat om de Carbon Foodprint, dat is een bekend gegeven. Maar welke andere factoren kunnen van invloed zijn hierop?
Deze middag zijn we te gast bij Hendrix Genetics en worden we door Teun van de Braak op inspirerende wijze bijgepraat over de ontwikkelingen in de fokkerij.
Vanuit het pluimveebedrijf neemt David Janssen ons mee in de Carbon Foodprint uitdaging. Zijn eieren zijn vanaf februari 2015 benoemd tot “vriendelijkste ei van Nederland”. Het is namelijk het eerste vrije-uitloopei in Nederland dat de maximale drie sterren van het Dierenbescherming-keurmerk Beter Leven heeft gekregen. In het tweede gedeelte van de middag verplaatsen we naar Scan-Air in Haps. Hier krijgen we een beeld van de nieuwste ontwikkelingen op ventilatiegebied in de pluimveehouderij.
|