Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? webversie

Actuele informatie van en over Agrivaknet

Agrivaknet Nieuwsbrief 17 december 2020

Woord van de voorzitter

We naderen het einde van 2020. Een bijzonder en memorabel jaar door Corona, maar vooral ook door de aandacht vanuit de maatschappij voor ons vak bedrijfsadviseur. We ontdekten digitaal overleggen, digitaal themabijeenkomsten bijwonen, ja zelfs digitale masterclasses kunnen inhoudelijk en technisch goed zijn, allemaal van huis uit achter je computer.

Ook werden we ontdekt door lokale, regionale en landelijke overheden. Lokaal en regionaal als het gaat over AgriCoaches. Landelijk als het gaat over de Sabe-regeling met vouchers voor boeren die een ondernemerscoach willen inschakelen. Een “vergeten” groep zijn onze vaktechnische adviseurs met productkennis. Bij deze groep erfbetreders zit heel veel verpakte kennis die de boer nodig heeft om zijn bedrijf te ontwikkelen. Agrivaknet is actief bezig om deze verpakte kennis onder de aandacht te brengen van de overheden.
We streven ernaar om onze leden de mogelijkheid te geven om zichzelf een status mee te geven door mogelijkheden van een leven lang leren (Permanent Educatie). Mogelijkheden die al verwerkt zijn in onze themabijeenkomsten, events en masterclasses.


Wij wensen onze lezers van de nieuwsbrief mooie feestdagen in goede gezondheid!

Kerstwens

Jaarvergadering

Op 16 december hebben we onze uitgestelde jaarvergadering alsnog ingevuld. Een digitale Teambijeenkomst met een toelichting van het bestuur over de ontwikkelingen van 2019, maar vooral ook vooruitkijkend hoe we volgend jaar gaan inspelen op nieuwe ontwikkelingen, waarbij het woord digitaal een onderdeel wordt van onze aanpak.

Het eerste online webinar over Persoonlijke Ontwikkeling staat al gepland, namelijk op 10 februari 2021. Hou onze nieuwsbrief en website in de gaten voor meer informatie!

Is dit voor jou als adviseur interessant?

Tamme van der Wal van Bioscope sloot de vergadering af met een presentatie over precisie landbouw. Een zich zeer snel ontwikkelende wereld, waar ook de rol van de adviseur in de toekomst belangrijk is omdat de spil in deze techniek ook het boerenbedrijf is.

Bioscope heeft afgelopen week ook de Europese Galileo master Award gewonnen voor hun introductie van de Fieldscout-app, zie hier.

52577 MSD Agrivaknet Banner (1000x120)

Afrekenbare Stoffen Balans: Minas 2.0

Agrivaknet is betrokken bij de uitvoering van een aantal POP-3 projecten over precisiebesmesting en host hiervoor een aantal bijeenkomsten samen met de Agri Food Acedamy en het Nieuwe Netwerk.

In januari en februari organiseert NCOK wekelijks een uur durend Webinar over de Afrekenbare Stoffen Balans. Kijk op onze website voor het volledige programma. Alle bijeenkomsten zijn gratis!

Groen Kennisnet nieuws

In de kerstvakantie, van 21 tot 31 december (behalve tijdens de Kerstdagen) is er op Groen Kennisnet een themaweek over Gezonde Voeding met elke dag een nieuwsbericht over dit thema.
C50aadc0 Cadc 4ba1 Ad6a 952f3815ec2b Themaweken Gezonde Voeding Groot

Lees hier de laatste nieuwsberichten op Groen Kennisnet over precisielandbouw.

Grasgroei in beeld met grasdata
Precisietechnologie en pootaardappelen meten is weten


Agrivaknet728x90

Platform AgriCoaches

Neem een kijkje op onze website en maak kennis met de AgriCoaches die zich hebben aangemeld voor het Platform AgriCoaches.
In onzekere tijden kunnen zij een welkome gesprekspartner zijn om te zoeken naar de juiste koers voor het boerenbedrijf.

Agrivaknet heeft ook nauwe banden met vertrouwensloket en ook in de agrozorgwijzer wordt een verwijzing gemaakt naar ondersteuning vanuit onze organisatie.

Interessant ook om het webinar van LTO-Noord terug te kijken "Mentaal gezond op boerengrond" met een bijdrage van onze AgriCoaches.

Om de signalen te herkennen van iemand met suïcidale gedachten én om zelfmoord bespreekbaar te maken, biedt 113 Zelfmoordpreventie een suïcidepreventietraining aan speciaal ontwikkeld voor de agrarische sector. De training heet "Suïcidepreventietraining gatekeeper voor de agrarische sector". Gatekeepers zijn mensen die een sleutelrol kunnen vervullen in het begeleiden van mensen met zelfmoordgedachten naar professionele hulp. In 2018 en 2019 volgden ruim 100 erfbetreders deze training via AgroZorgwijzer.

Wanneer een boer op mentaal vlak (extra) steun kan gebruiken, willen erfbetreders en collega-boeren graag een helpende hand bieden. Maar hoe werkt dat precies en wat zijn ieders verantwoordelijkheden?
Er zijn diverse trainingen die leren tijdig te signaleren, in gesprek te komen en wanneer nodig leren doorverwijzen naar de juiste instanties.

Agenda bijeenkomsten Agrivaknet

Datum Stuurgroep Onderwerp

10 februari 2021                         Overall                                  Webinar Persoonlijke
                                                                                                 Ontwikkeling

Vacatures

Welzijnscoaches varkenshouderij gezocht!

Ben jij werkzaam in de varkenshouderij als bijvoorbeeld adviseur, dierenarts, specialist en lijkt het je leuk om je werkpakket uit te breiden om varkenshouders te adviseren rondom welzijnsthema's? Dan is een welzijnscoach zijn iets voor jou!

Programma Manager

HinSA / Stichting Weidegang

Ben jij die kwaliteitsgedreven manager met communicatieve skills en interesse in landbouw en food?

Neem dan contact op met Anouk Bom van CeresRecruitment op 06 51 614 901 of klik voor meer informatie op onderstaande button.

(Key) Account Manager

Verbeek Broederij en Opfok

Ben jij die ervaren pionier met commerciële slagkracht die het verschil kan maken?

Neem dan contact op met Jan Borgers van CeresRecruitment op 06 22 412 514 of klik op onderstaande button voor meer informatie.

Customer Service Employee Varkenshouderij

Binnen AgroVision verleen jij hoogwaardige service aan onze klanten in de varkenssector. Je helpt ze met vragen over de werking van onze software. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor adequate administratie van alle vragen, wensen en problemen. Je bent resultaatgericht en communicatief sterk en hierdoor kan je elk gesprek aangaan!

Technical Advisor Pigs and Poultry NL/DE

CID LINES

Geef jij graag technisch advies over hygiëne bij veehouderijbedrijven? En werk je daarbij graag samen met distributeurs in Nederland en Noord-Duitsland? Neem dan contact op met Anouk Bom van CeresRecruitment op 06-51614901 of klik voor meer informatie op onderstaande button. 

Voor meer vacatures kijk op onze website!

Logo Boehringer

Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren

Agrivaknet is aangesloten bij het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren

www.vertrouwensloketwelzijnlandbouwhuisdieren.nl

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Agrivaknet. Wilt u ook een banner in deze nieuwsbrief?
Neem dan contact op met het secretariaat van Agrivaknet:
T: 0570-550088
E: secretariaat@agrivaknet.nl
Indien u onze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich hier uitschrijven.
Copyright © Agrivaknet