Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? webversie

Actuele informatie van en over Agrivaknet

Agrivaknet Nieuwsbrief 12 november 2020

Woord van de voorzitter

Informatie uitwisselen en netwerken vanachter je computer, begint langzaam ook bij onze adviseurs door te dringen. De pluimvee themabijeenkomst van 27 oktober was wat opzet betreft een succes. De 1e online themabijeenkomst voor herkauwers staat gepland op 25 november, waarbij de actualiteit wat betreft kringlooplandbouw en stikstof uitgebreid aan de orde komt.


Als Agrivaknet zijn we ook partner van het Vertrouwensloket. Vorige week organiseerde het Vertrouwensloket een online symposium met meer dan 200 deelnemers, waaronder veel bedrijfsadviseurs. Ook Agrivaknet was van de partij tijdens het online tafelgesprek met voorzitter Jeanette van de Ven. Vanuit het Platform AgriCoaches gaf Lizanne Roeleven aan wat je van een Agrarisch Coach kunt verwachten en gaf ook aandacht aan het samenspel met de vaktechnische erfbetreders.


Het ministerie heeft afgelopen dinsdag de SABE-regeling gepresenteerd. Een subsidiemodule voor bedrijfsadvisering en educatie van veehouders en adviseurs.
Vanaf 30 november kunnen agrariërs die behoefte hebben om zich in actuele aandachtgebieden te verdiepen een beroep doen op deze vouchers (€ 1.500). Deze vouchers kunnen ze besteden bij Bas-registreerde Bedrijfsadviseurs. Kijk op onze website hoe je als adviseur van Agrivaknet hiervoor in aanmerking kunt komen.

Online bijeenkomst Stuurgroep Herkauwers 25 november 2020

Gezien de nieuwe maatregelen omtrent Covid-19 hebben wij besloten om alle geplande bijeenkomsten online te organiseren via Zoom.

Wij hopen op deze manier positief bij te dragen aan het terugdringen van Covid-19 en toch kennisuitwisseling te organiseren.

De stuurgroep Herkauwers organiseert op 25 november 2020 een online themabijeenkomst over de Kringloopwijzer: Black box of strategisch inzicht?

Een praktische en toekomstgerichte themabijeenkomst met veel stof tot discussie. Sprekers tijdens deze bijeenkomst zijn Michel de Haan en Han Swinkels.

Agrivaknet728x90

Platform AgriCoaches

Op de website is het Platform AgriCoaches zichtbaar en kun je kennisnemen van doel en opzet. Op zoek naar een AgriCoach? Kijk dan snel op onze website.

Wanneer een boer op mentaal vlak (extra) steun kan gebruiken, willen erfbetreders en collega-boeren graag een helpende hand bieden. Maar hoe werkt dat precies en wat zijn ieders verantwoordelijkheden?
Er zijn diverse trainingen die leren tijdig te signaleren, in gesprek te komen en wanneer nodig leren doorverwijzen naar de juiste instanties.

Online Masterclass Gezondheid & Vaccinatie (Leg)                10 december 2020

Agrivaknet organiseert in samenwerking met MSD en Dineke Rietveld een online Masterclass Gezondheid & Vaccinatie op 10 december 2020.

Deze Masterclass is specifiek voor adviseurs, voorlichters, controleurs en dierenartsen die in de leghennenhouderij actief zijn.
Sprekers zijn Franny Pecher (MSD) en Bart Stokvis (Poultry Vets).

52577 MSD Agrivaknet Banner (1000x120)

Groen Kennisnet nieuws

Groen Kennisnet heeft 29 oktober t/m 6 november een themaweek Kringlooplandbouw gehad met elke dag een bericht over een specifiek onderwerp. Hierbij is uitgebreid aandacht besteed aan de nieuwe interactieve WUR publicatie over Kringlooplandbouw en aan bronnen over kringlooplandbouw van andere uitgevers die vindbaar zijn in de Kennisbank van Groen Kennisnet. Alle 10 berichten kun je terugvinden via het nieuwsoverzicht op ons portaal Agrikennis.
Meer praktijkgerichte bronnen vind je op ons portaal Kringlooplandbouw.
62d0a535 3f92 4deb B028 Ce257de13aa5 Themaweek KLL 400 C94129f4 239x167

Relatiedag Groen Kennisnet 19 november 2020

Kennis delen is onze kracht. Groen Kennisnet inspireert je graag met "kennis voor de toekomst" in interactieve workshops over kringlooplandbouw, de boerderij van de toekomst en groen in de stad.
Ook informeren we je graag over de ontwikkelingen rondom Groen Kennisnet 3.0.

Kringlooplandbouw en precisie-bemesting

Op 27 november is het de dag van precisie-bemesting. Deze dag wordt er door het NCOK (Nederlands Centrum voor ontwikkeling van Kringloopprecisiebemesting) een webinar georganiseerd.


Heeft dit je interesse dan kun je via onderstaande link het programma bekijken en je aanmelden.

NOCK

Agenda bijeenkomsten Agrivaknet

Datum Stuurgroep Onderwerp

25 november 2020                      Herkauwers                           Kringlooplandbouw: Black box
                                                                                                  of strategisch inzicht

10 december 2020                      Pluimvee                               Masterclass Gezondheid &
                                                                                                  Vaccinatie (Leg)

16 december 2020                      Overall                                  Algemene Ledenvergadering
                                                                                                 (meer info volgt z.s.m.)

Vacatures

Welzijnscoaches varkenshouderij gezocht!

Ben jij werkzaam in de varkenshouderij als bijvoorbeeld adviseur, dierenarts, specialist en lijkt het je leuk om je werkpakket uit te breiden om varkenshouders te adviseren rondom welzijnsthema's? Dan is een welzijnscoach zijn iets voor jou!

Service Manager (lid MT)

Melktechniek West B.V. - Ben jij die commercieel gedreven teambuilder met interesse in melkveehouderij en techniek?

Neem dan contact op met Anouk Bom van CeresRecruitment op 06 51 614 901, voor meer informatie klik op onderstaande button.

Internationaal Consultant Nutritionist

Duynie Group I Creating new value -

Ben jij die communicatief vaardige nutritionist die denkt in mogelijkheden en kan overtuigen? Neem dan contact op met Jan Borgers van CeresRecruitment op 06 22 412 514. Of klik voor meer informatie op onderstaande button.

Trader

Globe Ingredients

Beheers jij het handelsvak als geen ander en ben jij klaar voor de next step? Wij zoeken een ervaren Trader die met onze opdrachtgever Globe Ingredients verder groeit.

Strategisch Manager Ruwvoer

Agrifirm

Ben jij in staat om een leidende rol te spelen in het complexe en uitdagende speelveld van ruwvoer? Bij Agrifirm krijg je de kans om samen verandering en vernieuwing te realiseren!

Voor meer vacatures kijk op onze website!

Logo Boehringer

Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren

Agrivaknet is aangesloten bij het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren

www.vertrouwensloketwelzijnlandbouwhuisdieren.nl

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Agrivaknet. Wilt u ook een banner in deze nieuwsbrief?
Neem dan contact op met het secretariaat van Agrivaknet:
T: 0570-550088
E: secretariaat@agrivaknet.nl
Indien u onze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich hier uitschrijven.
Copyright © Agrivaknet