Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? webversie

Actuele informatie van en over Agrivaknet

Agrivaknet Nieuwsbrief 26 oktober 2020

Woord van de voorzitter

Professionele Online themabijeenkomsten bij Agrivaknet!


Vorige week donderdag organiseerde Agrivaknet samen met POV Varkenshouderij de 1e online themabijeenkomst voor erfbetreders. 

Het onderwerp “Trek jij als adviseur aan de langste staart”? was aanleiding tot een levendige online discussie met de inleiders en de 45 deelnemers.


Linda Janssen deed de aftrap in een vraaggesprek met stuurgroepvoorzitter Roy Strikkeling en gaf aan dat de welzijnscheck een pro-actieve actie is van de POV.

Angelique van den Hoogen van Westfort Slachterij gaf met heldere slachtlijnfoto’s aan wat de impact kan zijn van staartbijten.
Anita Hoofs geeft in haar presentatie aan dat management, kijken naar het gedrag van dieren, bepalend is voor optimaal resultaat.
Thijs van Eijck kon dit als varkenshouder bevestigen.


Met @agrifoodacademy als host kwam presentatie, discussie en zelfs netwerken achter je beeldscherm tot zijn recht. Bijzondere ervaring om elkaar in chat-rooms te ontmoeten en informatie uit te wisselen. De deelnemers gaven in een poll aan dat ze de werkwijze en het onderwerp als goed tot zeer goed hebben ervaren!


Wil je het ook ervaren hoe het is om online te verbinden en te netwerken? Ben je geïnteresseerd in pluimvee?

Morgen, dinsdag 27 oktober, wordt themabijeenkomst pluimvee georganiseerd. Start 15.00 uur. Opgave is nog mogelijk!

Online bijeenkomst Stuurgroep Pluimvee 27 oktober 2020

Gezien de nieuwe maatregelen omtrent Covid-19 hebben wij besloten om alle geplande bijeenkomsten online te organiseren via Zoom.

Wij hopen op deze manier positief bij te dragen aan het terugdringen van Covid-19 en toch kennisuitwisseling te organiseren.

De Stuurgroep Pluimvee organiseert op 27 oktober a.s. de onderstaande bijeenkomst:

Nieuw speelveld, help jij mij scoren? Groet, de Boer
Hoe blijf ik als adviseur aan tafel bij de ontwikkelende ondernemer?

Een praktische en toekomstgerichte themabijeenkomst met veel stof tot discussie.

Aanmelden kan nog!

Agrivaknet728x90

Jubileumsymposium 20 jaar Vertrouwensloket

Donderdag 5 november is het jubileumsymposium 20 jaar vertrouwensloket.

Een volledige online-bijeenkomst met een video boodschap van Carola Schouten en online Theater met Lukas de Man, die op voortreffelijke wijze de noden van de varkenshouder onder de aandacht brengt

De Agricoaches van Agrivaknet hebben ook een rol bij dit jubileumsymposium.

Platform AgriCoaches

Op de website is het Platform AgriCoaches zichtbaar en kun je kennisnemen van doel en opzet. Op zoek naar een AgriCoach? Kijk dan snel op onze website.

Training 113 i.s.m. AgroZorgwijzer

De trainingen suïcidepreventie voor erfbetreders zijn weer gepland!
Om de signalen te herkennen van iemand met suïcidale gedachten én om zelfmoord bespreekbaar te maken, biedt 113 Zelfmoordpreventie een suïcidepreventietraining aan speciaal ontwikkeld voor de agrarische sector. 

Wanneer een boer op mentaal vlak (extra) steun kan gebruiken, willen erfbetreders en collega-boeren graag een helpende hand bieden. Maar hoe werkt dat precies en wat zijn ieders verantwoordelijkheden?
Er zijn diverse trainingen die leren tijdig te signaleren, in gesprek te komen en wanneer nodig leren doorverwijzen naar de juiste instanties.

52577 MSD Agrivaknet Banner (1000x120)

Online bijeenkomst Stuurgroep Herkauwers 25 november 2020

Gezien de nieuwe maatregelen omtrent Covid-19 hebben wij besloten om alle geplande bijeenkomsten online te organiseren via Zoom.

Wij hopen op deze manier positief bij te dragen aan het terugdringen van Covid-19 en toch kennisuitwisseling te organiseren.

De stuurgroep Herkauwers organiseert op 25 november 2020 een online themabijeenkomst over de Kringloopwijzer: Black box of strategisch inzicht?

Een praktische en toekomstgerichte themabijeenkomst met veel stof tot discussie. Sprekers tijdens deze bijeenkomst zijn Michel de Haan en Han Swinkels.

Groen Kennisnet nieuws

Erfbetreders/agrarische adviseurs spelen een belangrijke rol bij bedrijfsovername.

De betrokkenheid van agrarische bedrijfscoaches/erfbetreders is groot bij bedrijfsovername, zakelijk maar zeker ook emotioneel.


“De jonge generatie is aan het woord” met positieve energie gaan we de schouders eronder zetten om hun ambities waar te maken! Boeren hebben een oplossing, het is tijd dat het ook gezien en gewaardeerd wordt! 


Als Agrivaknet zijn we bij de opstart van dit breed gedragen project betrokken. Compliment aan NAJK hoe zij dit “samen aan tafel” met een grote diversiteit van organisaties hebben vormgegeven!


Er is specialisme en productkennis aanwezig bij verschillende erfbetreders, die gebruikt kan worden voor een optimaal resultaat. Een uitdaging, ook voor Agrivaknet, om het te combineren aan de keukentafel! 

Agenda bijeenkomsten Agrivaknet

Datum Stuurgroep Onderwerp

27 oktober 2020                          Pluimvee                               Waardevol blijven als adviseur

25 november 2020                      Herkauwers                           Kringlooplandbouw: Black box
                                                                                                  of strategisch inzicht

Vacatures

Welzijnscoaches varkenshouderij gezocht!

Ben jij werkzaam in de varkenshouderij als bijvoorbeeld adviseur, dierenarts, specialist en lijkt het je leuk om je werkpakket uit te breiden om varkenshouders te adviseren rondom welzijnsthema's? Dan is een welzijnscoach zijn iets voor jou!

(Key) Account Manager

Verbeek Broederij en Opfok

Ben jij die ervaren pionier met commerciële slagkracht die het verschil kan maken?

International Commercial Excellence Lead

Agrifirm

Experienced in change management programs worldwide? Enthusiastic, inspiring and motivating personality? Commercial background? Become part of the Commercial Excellence workstream at Agrifirm!

Consultant Pluimvee

Schothorst Feed Research

Nationaal werken als nutritionist en dan ook nog met de topbedrijven in animal nutrition? Als consultant pluimvee adviseer je klanten inhoudelijk (praktisch, beleidsmatig en strategisch), help je bij het implementeren van veevoedkundige kennis en onderhoud je goede relaties.

Manager Consultancy en Training

Schothorst Feed Research

Ken je de wereld van feed vanuit jouw ervaring als manager commercie of productmanagement? En zou je een team willen managen en uitbouwen die internationaal werkzaam is bij de diverse topbedrijven in de industrie?

Voor meer vacatures kijk op onze website!

Logo Boehringer

Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren

Agrivaknet is aangesloten bij het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren

www.vertrouwensloketwelzijnlandbouwhuisdieren.nl

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Agrivaknet. Wilt u ook een banner in deze nieuwsbrief?
Neem dan contact op met het secretariaat van Agrivaknet:
T: 0570-550088
E: secretariaat@agrivaknet.nl
Indien u onze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich hier uitschrijven.
Copyright © Agrivaknet