Masterclass Darmgezondheid & Voeding (Leghennenhouderij)

Op 22 november organiseert Agrivaknet in samenwerking met Gezondheidsdienst voor Dieren, Schothorst Feed Research en Dineke Rietveld een Masterclass Pluimveevaktechniek.

Deze Masterclass heeft als thema Darmgezondheid & Voeding en is specifiek voor adviseurs, voorlichters, controleurs en dierenartsen* die in de leghennenhouderij actief zijn.

In 2017 startte Agrivaknet met Masterclasses Pluimveevaktechniek: kleinschalige, interactieve en inspirerende dagen speciaal voor adviseurs, voorlichters, controleurs en dierenartsen in de pluimveehouderij. Agrivaknet merkte dat bij haar leden de behoefte aan vaktechnische pluimveekennis toenam. Steeds minder adviseurs hebben een achtergrond in de pluimveehouderij. Het blijkt in de praktijk dan ook niet eenvoudig voor bedrijfsadviseurs om up-to-date te blijven en adviezen goed te onderbouwen.

De “Herkenbaar betere bedrijfsadviseur”, de vernieuwde ambitie van Agrivaknet, willen we bereiken door vaktechnische kennis op het gebied van houderij, voeding en gezondheid te verbinden. Hiertoe hebben we voor de Masterclass Darmgezondheid & Voeding de samenwerking gezocht met Gezondheidsdienst voor Dieren, Schothorst Feed Research en Dineke Rietveld. Op deze manier komt het beste van de verschillende partijen –kennis, kunde en netwerk-  bij elkaar voor deze Masterclass.

Programma
Tijdens deze Masterclass worden deelnemers in relatief korte tijd bijgeschoold op het gebied van darmgezondheid in relatie tot voeding in de leghennenhouderij.

  • Wat zit er in het voer en waarom?
  • Wat is het effect ervan op darmgezondheid?
  • Voeropname en voerbenutting van kop tot kont; hoe zit dat precies?
  • Wat is de invloed van voeding op het ontstaan en behandelen van chronische darmontsteking?

Naomi de Bruin (GD), Christiaan ter Veen (GD) en Ellen van Eerden (SFR) geven tijdens deze Masterclass antwoord op al deze vragen.

Een practicum met sectie is onderdeel van het programma.

Locatie:
Gezondheidsdienst voor Dieren
Arnsbergstraat 7 in Deventer

Tijden:
9.00 uur – 17.00 uur

Deelnemerstarieven:
Deelnameprijs voor leden van Agrivaknet is € 495 en niet leden betalen € 549. (excl. BTW).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dineke Rietveld: info@dinekerietveld.nl

Graag tot ziens op 22 november!

De Masterclass is vol!! U kunt zich niet meer aanmelden voor deze Masterclass!
Mocht u interesse hebben, we kunnen u op de reservelijst plaatsen, neem daarvoor even contact op met het secretariaat van Agrivaknet op 0570-550088.

Inschrijven? Schrijf u dan in via onderstaand formulier.


Lid van AgrivaknetGeen lid van Agrivaknet